Digitaal prentenboek: De prinses die alles weten wou

Er was eens een prinses… Zo begint dit meeslepende sprookje over een prinses die met haar onderzoeksvragen tegen beter weten in optornt tegen de macht van haar alwetende vader, de koning.

“Hofnar, weet jij hoe de wereld is ontstaan?

Ligt onze toekomst vast?

Wat betekenen dromen?

Weet de koning werkelijk alles?”

Dit digitale prentenboek is ideaal om je kind te laten luisteren, kijken en ontdekken.

> Lees als ouder, opa, juf, grote broer, toffe tante of andersoortig voorlezer dit spannende sprookje voor en geniet samen met je kind van de betoverende sprookjesprenten. Praat er gerust even over na. Wat onthoudt je kind van het verhaal? Welke vragen wil het zelf graag stellen? Wat zouden jullie kunnen onderzoeken?

> Is je kind verslingerd aan dit prentenboek? Dan zit er niets anders op dan nog een paar keer het sprookje voor te lezen, want hé, het is toch een mooi en rijk verhaal? Maar nu echt telkens weer hetzelfde verhaal moeten voorlezen… dat kan ook wel eens vervelen… Geen nood! In elke prent hebben we enkele leuke linken naar onderzoek van de Odisee hogeschool verborgen. Ontdek ze door over de prenten te gaan met je muis.
 
> Ook voor je kind kan de zoektocht beginnen. Zoek en vind samen de prenten in de vergrootglaasjes. Word zelf wetenschapscommunicator en leg uit welk onderzoek er achter elke zoekprent schuilt.
 
> Op het einde van dit digitale prentenboek kan je al het onderzoek uitgebreid ontdekken. Klik op de foto’s voor meer info.
 
> Wil je graag verder aan de slag met de leuke onderzoeksvragen die aan bod komen in het sprookje? Bestel hier een kaartenset